dilluns, 16 de juny del 2008

Radiohead al Daydream 2008

Mitjans de Juny… fa dies que el temps és una mica boig, surt el sol a primera hora i cap a la mitja tarda s’ennuvola i cau un xàfec de cal déu… i fa mesos, quan no podíem preveure que la sequera quedaria en res en quinze dies, que esperàvem la cita ineludible del Daydream… per a molts un concert de Radiohead amb alguns teloners de luxe…

Cap a quarts de set arribàvem al Fòrum. Diverses observacions d’inici ; Tot i ser un “festival” de diverses hores de durada, es podia entrar, però no sortir del recinte :(. A priori, el macro espai a peu de mar és un bon lloc per organitzar concerts… no obstant, per criticar que no quedi : la pudoreta de la depuradora, depèn de com bufi el vent inunda la pituïtària i la magnificència de l’entorn dilueix una mica el so… Per sort, el temps ens va respectar.

Però bé, al tema. Després d’algunes birres (en got de plàstic reciclable) entretenint el pas del temps amb els francesos M83 i unes pizzes del telepizza arriba el gran moment.

21:30. Prenem posicions a davant de l’escenari principal. La inclinació (a la inversa!!!) del terreny i els guiris de més de metre noranta posen molt difícil la visibilitat… però tan se val… “para presumir hay que sufrir!” i és que podrem presumir d’haver assistit a un concert que va valer la pena.


El meu momentazo, Paranoid Android (el vídeo no es meu...)

Impressionant muntatge de llums, amb tubs fluorescents que queien d’un cel encara no fosc del tot. Excel·lent performance audiovisual amb pantalles que no només mostraven el que passava a l’escenari si no que formaven part de l’espectacle, donant punts de vista molt interessants.

Pel que fa a la música, poc més a dir del que es pugui llegir aquí, aquí o aqui : pell de gallina durant dues hores i mitja de repàs del darrer disc (“In rainbows”) amb intercalacions de temes d`antics àlbums... pocs, per al meu gust, per una que ja és pureta i manté al seu I-pod l’OK Computer…. Sí... Va faltar Karma Police…. Snif… snifff….

SETLIST

15 Step
Bodysnatchers
All I Need
Airbag
Nude
Pyramid Son
Weird Fishes/Arpeggi
The National Anthem
Faust Arp
Videotape
The Gloaming
Optimistic
There There
Lucky
Reckoner
Everything In Its Right Place
Jigsaw Falling Into Place

1er bis

House Of Cards
Paranoid Android
Bangers & Mash
The Bends
Idioteque

2on bis

You And Whose Army?
Planet Telex