dilluns, 21 d’abril del 2008

Seaside Alternative Urban Live Festival

...és a dir,...la Telecogresca.

Com cada any, servidor es va passar per la Telecogresca, la festa universitària més important de totes les que es fan i es desfan. Per a qui no la conegui, la Telecogresca és la festa organitzada pels estudiants de telecos de la UPC, però que ningú posa en dubte que ha adquirit els trets d’un gran festival (aka Seaside Alternative Urban Live Festival) i és un dels esdeveniments musicals més esperats de la temporada.

Comorl?...però si festa universitària i trenta-i-més sembla un oxímoron. Doncs precissament aquest any la festa feia 30 anys. Vale que la majoria d’assistents són universitaris imberbes que a la 1 ja van amb pedals molt importants (birra 1,5, cubata 3,5€, no digo más), però les dimensions del festival (més de 12.000 assistents) i la categoria dels grups porta una major dispersió en la distribució de l’edat del públic. A més, com sempre, hi va haver música de tots els gustos, sabors i colors: rumba de La Pegatina, hip-hop de La Excepción, Reggae/Rock/Ska de Betagarri (ole la versió ska de l'estaca), i tancant l'escenari principal a les tantes del matí, sonido disco amb Fundación Tony Manero. Si amb això no n'hi ha prou, hi havia un segon escenari, més petit, amb Dorian, Nothink, The Pinker Tones i el DJ del Pacha Sergi Domene.

Vista de l'escenari principal a les 5:00am amb Fundación Tony Manero

12.000 persones sí, però els telecos són uns cracks i amb prop de 600 voluntaris, els típics inconvenients d’una macro-festa passen desapercebuts. Les cues a les barres poden semblar un infern, però hi ha via més de 100 cambrers i més de 50m de barra i al final no t’has d’esperar més que en la barra d’una discoteca qualsevol. També hi ha l’opció d’aconseguir un braçalet de VIP per a entrar al backstage, amb catering de lux i barra lliure de begudes (mbwhahahaaa!!)

Malgrat l’amenaça de fer tancar la paradeta a les 3:00 am, segons noves normatives per a la utilització del recinte del fòrum, l’associació de la Telecogresca va mostrar la seva força fent rectificar a l’ajuntament i finalment vam tenir festa fins prop de les 6.

Per acabar, uns consells si vols anar a la propera gresca:

  • Compra l’entrada anticipada amb temps (15€). Sempre s’esgoten!!
  • Evita anar a la barra en moments de canvi d’escenari entre grups.
  • Abriga’t, que a partir de les 5 fot rasca.
  • Si et falta “algo”, a l’entrada del recinte trobaràs “de tot

2 comentaris:

Uri Dj ha dit...

jeje... jo també he parlat de la meva visió de la Telecogresca al meu blog! però difereixo amb tu de k és la festa universitària per excelència... per mi sempre serà la de l'autònoma (i això k no en sóc ex-alumne, però sempre hi anava).

David ha dit...

Hi ha algú que escombra cap a casa, eh Edu...
Jo només volia apuntar que vaig anar una vegada a la Telecogresca (sí, una única vegada, ja ho sé, gran error!!), i que guardo un gran record (o parts de records intercalats amb buits). I d'això parlo de quan El Chaval de la Peca estava de moda amb el seu Libre (i tampoc sóc ex-alumne de Telecos ;) )