dijous, 17 d’abril del 2008

Jo Ravalejo, tu Ravaleges ell/ella Ravaleja

Diu Toni Puig que ‘Ravalejar’ és "caminar per la Barcelona no estereotipada, per la Barcelona dels olors tendres i la gent sense presses, pel món en un barri".

Vam posar a la pràctica aquests versos gairebé sense voler-ho fent un passeig per aquests carrerons de paquis amb perruqueries obertes fins la matinada i supermercats que riu-te'n tu del seven eleven. I és que no som uns grans coneixedors del barri xino... i ens vam perdre. Hi ha cops que un es perd intencionadament, però no era el cas, buscavem el mamacafe restaurant...


Segurament deu haver-hi molts llocs com aquest al Raval, però no els coneixem. Vam arribar per una recomanació i per tant amb referències. Teníem taula per a les 10, i ens van posar en una un pèl justeta per a 5... però correcta. Tot plegat tot tenia un toc una mica IKEA, com a casa meva...

La carta és, com diuen a la seva web "basicament mediterrania amb influències internacionals i sempre incloent plats vegetarians.". Imprescindibles els raviolis cruixents farcits de formatge brie amb ceba confitada i melmelada de tomàquet... jo vaig cometre l'error de no demanar-los i no em tornarà a passar !!

Sobre el preu, uns 35 euros per head... ni massa ni massa poc per aquesta colla de mil-i-escaig euristes.




Després vam anar a fer una copeta al Margarita Blue, a baix de tot de les rambles. És un local amb 10 anys d'història que segons diuen a la seva web, després de sopar una mica de tex-mex es converteix en un lounge bar. Serveixen sopars fins tard, però es corre el risc de trobar-t'ho ple a vessar de gent (amb una proporció elevada de guiris).
Imprescindible prendre el còctel del que pren nom el local... 4 eurines de res! Per al qui no li agradi el tequila salat, la carta també inclou una dotzena de clàssics (mojito, sunrise, sidecar, daiquiri, etc.).


La nit va continuar, però lluny d'aquest Raval ... i per tant forma part d'una altra història...

Cafè Restaurant
MAMACAFE

C/ Dr. Dou 10 (mapa)
08001, Barcelona

Margarita Blue
Josep Anselm Clavé, 6 (mapa)
08002, Barcelona