dissabte, 23 de febrer del 2008

Ugarit , sopar al Pròxim Orient

Aquí estem els trenta i més “estamos que nos salimos”, això és un no parar!

Amb una certa tendència per descobrir la nit fent ús dels nostres estòmags, aquesta vegada ens vam decidir per anar a sopar a un restaurant siri, i l’escollit va ser Ugarit Borne.

Aquest restaurant està situat al carrer Comerç 29, entre l’estació de França i el mercat del Born, i forma part d’una cadena de restaurants siris, amb locals cosins-germans situats al barri de Gracia (C/Bruniquier 37 i Bruniquier 69).

Ugarit Born és un restaurant amb una decoració inspirada en el Pròxim Orient, un local de dues plantes amb prou espai per a fer sopars de grup, on vam poder tastar alguns plats típics.

La cuina síria comparteix bona part de les seves especialitats amb la gastronomia grega, turca o libanesa, tot canviant els noms dels plats. Per començar vam compartir unes delicioses cremes vegetals: Hummus (crema de cigrons), Muttabal (o en turc Baba Ghanoush, crema d’alberginia) i Labne (o tzatziki, crema d’iogurt a la menta), totes elles acompanyades d’Arayes (pa de pita). Altres delícies vegetals que també vam compartir van ser: Warak Inab (Dolmathakis, fulles de parra farcides d’arrós), Mutabbal Kousa (carbassó amb nous, iogurt i salsa de sèsam) i Feta (pa fregit amb formatge feta i farigola).

Com a segons una gran varietat de plats a gust de cada comensal: Arayes Feta, Arayes Shawarma, Kebab Ugarit, Shawarma, Shawarma Ugarit, Xix Tamuk,

A prop les 23:00 de la nit la melodia que amenitzava el nostre sopar és va tornar un pel més rítmica i de sobte va aparèixer una ballarina de dansa del ventre. La idea està bé, és curiós gaudir d’una música i un balls típics que sembla que t’endinsin en l’ambient del Pròxim Orient, però, al mateix temps es fa una mica estrany això d’anar movent les dents i tenir la boca plena mentre algú altre et mostra el seu art. De totes maneres va estar bé i en la mesura justa, ja que més de les tres coreografies amb les que ens va deleitar la ballarina hauria estat massa.

En resum el menjar bo i el preu ajustat (173 € per 9 comensals, uns 20€ per cap amb tres ampolles de vi). Per contra cal dir que el servei va estar un pel justet, van trigar força en servir-nos i sempre faltava alguna cosa, si no eren copes, era el vi, i si no era el vi eren les copes. Val a dir que tota la culpa no va ser del servei perquè aquell dia nosaltres també estavem pletòrics, vaja que estavamos un pelin espesitos, i això tampoc va ajudar gaire. Destacar, però, que alguns dels cambrers parlaven perfectament en català, i això és molt d’agrair i un punt al seu favor.

Abans de deixar-vos, mencionar que la situació del bar el converteix en una bona opció si després el que volem es gaudir d’unes copes en la multitud de bars de copes i terrasses que configuren el paissatge del Born.

Restaurant Ugarit Born
Carrer Comerç, 29
(mapa)
08003 Barcelona - Barcelona
Tel.:
93 310 08 73